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Boroli – Barolo Cerequio 2019

89,00 CHF* netto 82,33 CHF

Inhalt: 0.75 Liter (118,67 CHF* / 1 Liter)

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Winzer: Boroli
Wein: Barolo Cerequio 2019
Jahrgang: 2019
Klassifizierung: DOCG
Land: Italien
Gebiet/Region: Piemont / La Morra
Alkoholgehalt: 14,0 %
Traubensorte: Nebbiolo
Bewertungen: Parker 94+/100, James Suckling 93/100, Jancis Robinson 17++/20, WineEnthusiast.com 94/100
Allergene: Enthält Sulfite

Robert Parker Wine Advocate:

Achille Boroli's 2019 Barolo Cerequio shows a mineral character of crushed limestone or river stone that you don't see to the same effect in the Villero. This wine is etched and linear instead, with a pretty delivery of fruit and spice to both the nose and the palate. Cerequio shows especially clean lines in this classic vintage, with little hints of softer oak spice on the close. Production is limited to 4,200 bottles. Drink Date 2025 – 2042. Rating 94+/100.

James Suckling:

Notes of dried flowers, red cherries, licorice and moist earth. Medium-bodied with tight but finely polished tannins and a fresh red-fruited mid-palate with citrus and mineral undertones. Crunchy finish. Drink after 2026. Rating 93/100. -JamesSuckling.com-

Jancis Robinson:

La Morra. Mid-to-deep ruby. Attractive, sweetly oaked red fruit on the nose and supple, focused red fruit on the palate. Succulent finish with a nice tannic bite. Almost a little racy on the finish. Grows on you. Drink Date 2024 – 2036. Rating 17++/20, – Walter Speller –

Wine Enthusiast:

The Cerequio cru's pedigree is brilliantly showcased in this Barolo, as deep and fragrant aromas of black cherry, rose, baking spices and freshly turned earth captivate the senses. The polished palate offers supple textures, mouthfilling fruits, savory herbs and black tea notes. Fine yet firm tannins and vibrant acidity provide structure. Best enjoyed from 2026–2046. Rating 94/100. -WineEnthusiast.com-

Boroli:

Bei Boroli begann alles in den 1990ern. Silvano und Elena Boroli gründeten die gleichnamige Kellerei in Castiglione Falletto, im östlichen Teil des Barolo-Gebiets. Im Jahr 2000 trat Achille in das Unternehmen ein und führt es heute in zweiter Generation. Im Hause Boroli setzt man voll auf Qualität. Das zeigt sich auch in ihrem eigenen Restaurant. Innerhalb kürzester Zeit erkochte es sich einen Michelin-Stern. Boroli: Für uns eine sensationelle Entdeckung. Im Portfolio von Boroli findet sich neben dem Basis-Barolo auch noch drei EinzellagenBaroli: Cerequio, Villero und Brunella. Dabei handelt es sich bei Brunella um eine Monopollage. Das bedeutet, dass nur Boroli an diesem Weinberg Reben unterhält. Qualität ohne Kompromisse. Dies ist das Credo, dem Boroli in der Weinherstellung folgt. Ihre Weine sind terroirbezogen und von der Stilistik eher traditionell einzustufen. Es sind schlanke und mineralische Weine, die den Charakter der Nebbiolo-Trauben wunderbar wiedergeben.

Klare rubinrote Farbe, intensives und fruchtiges Bouquet mit Anklängen von Blumen wie Kamille. Strukturiert und körperreich, ist der Barolo Cerequio BOROLI ein Synonym für Eleganz. Die Aromen von Waldbeeren werden von perfekt integrierten Tanninen und einem langen Abgang unterstützt.


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